Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Dessa hoppande loppor förtjänar naturligtvis lite plats.
PeterCabrio
Ny i forumet
Inlägg:4
Blev medlem:sön aug 05, 2012 22:21
Efternamn:Norén
Förnamn:Peter
Ort:Munktorp
Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av PeterCabrio » fre aug 24, 2012 21:09

Är ganska ny på detta och har inte vågat röra TB mer än en gång hitills.
jag ska ut och resa om någon vecka och undrar nu följande.

Är det ok att åka tillbaka till en cache man loggat som hittad för att plocka upp en TB när det är resdags?
Kommer naturligtvis logga en "write note" samt "Retrieve It from a Cache"

Vill ju inte plocka up en TB om man inte vet man kan ge den ett nytt hem (cache) inom kort.

/PeterCabrio
Användarvisningsbild
J5oakim
Föreningsmedlem
Inlägg:351
Blev medlem:sön sep 11, 2011 16:17
Efternamn:Åkerö
Förnamn:Joakim
Ort:Linköping
Kontakt:

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av J5oakim » fre aug 24, 2012 21:17

Svar: Ja, det brukar inte vara några problem att göra det. Så gör det!

Eller någon som har någon invändning? Men jag ser inga problem varför man inte skulle kunna göra så..
Livet är för långt för att ha tråkigt, så ut på ÄVENTYR!
Geocaching är inte en hobby, det är en livsstil!..!
Bild
PeterCabrio
Ny i forumet
Inlägg:4
Blev medlem:sön aug 05, 2012 22:21
Efternamn:Norén
Förnamn:Peter
Ort:Munktorp

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av PeterCabrio » fre aug 24, 2012 21:32

Några andra åsikter?? Någon?

/PeterCabrio
Användarvisningsbild
bonde456
Geocachare
Inlägg:664
Blev medlem:tis nov 02, 2010 19:47
Efternamn:Persson
Förnamn:Andreas
Ort:N65° 56.065 E22° 52.506

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av bonde456 » fre aug 24, 2012 21:44

Givetvis kan man det, och som cacheägare är det ju lite kul att cachare återvänder, det är inte varje dag man får en sådan logg.
och TB ägaren kan ju inte bli mer än helnöjd när krypet får resa.

(Lite off topic men rör ändå både note och TB.
Har fått en note där det stod "Travelbug in/out for mileage" men konstigt nog kom det aldrig en found på cachen av samma loggare :-k
Funderar om det var någon som bara rundade bottenviken :?: )
Senast redigerad av 1 bonde456, redigerad totalt 0 gånger.
BildBild
Användarvisningsbild
skrattjakt
Föreningsmedlem
Inlägg:397
Blev medlem:fre aug 12, 2011 19:43
Efternamn:Bäcklund
Förnamn:Gustav

Re: Sv: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av skrattjakt » fre aug 24, 2012 21:45

Ser man att man kan föra den närmare sitt mål är det ju bara välkommet med lite hjälp.
Om man inte kan förra den mot sitt mål, skulle jag nöja mig med att logga "discovery" på den och låta den vara kvar åt nån annan. Under förutsättning att jag skulle orka besöka gömman.

Min erfarenhet är dock att TBn ofta har hunnit flytta, fastän det står att den ska finnas i gömman. Ska du hämta en, så gör det från nån gömma du inte behöver lägga så mycket tid på för att ta dig till.
Anden81
Geocachare
Inlägg:507
Blev medlem:lör sep 20, 2008 18:22
Efternamn:Andskär
Förnamn:Mathias
Ort:Bro

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av Anden81 » lör aug 25, 2012 10:55

Det har jag gjort många gånger. TB hotell i närheten brukar ju få många besök av tidigare hittare för att lämna eller hämta resekrypen som passerar.
Det är bara att åka dit och hämta den.
Många skriver inget på cachesidan om att dom varit där men nog tycker jag att en note och lite text att man tagit TB kan vara på sin plats.
Glöm inte som du skrev att logga tb'n rätt. Vissa plockar dom bara men loggar dom inte.
Rätt vad det är är den bara i en annan burk.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Djurets
Föreningsmedlem
Inlägg:1706
Blev medlem:sön feb 10, 2008 20:49
Efternamn:Jonsson
Förnamn:Mikael
Ort:Mariestad

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av Djurets » lör aug 25, 2012 10:59

Ibland innan en längre resa, har jag "skördat" närområdet på TB/coins. Det gäller dock att se till att alla kryp vill med på tänkt resa och inte är på väg någon helt annanstans.
/Djurets
Bild
PeterCabrio
Ny i forumet
Inlägg:4
Blev medlem:sön aug 05, 2012 22:21
Efternamn:Norén
Förnamn:Peter
Ort:Munktorp

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av PeterCabrio » lör aug 25, 2012 15:11

Tackar för alla svar.

Jodå, den vill med mig...om den finns kvar.
Chansar på att plocka upp den någon dag innan resan.

/PeterCabrio
Användarvisningsbild
Skye80
Ny i forumet
Inlägg:7
Blev medlem:ons aug 08, 2012 21:31
Efternamn:Ullström
Förnamn:Maija
Ort:Göteborg
Kontakt:

Re: Att plocka upp en TB i en redan found it cache?

Inlägg av Skye80 » mån sep 17, 2012 18:25

Ja, hellre göra så än att plocka upp den bara för att man kan, och sedan gå omkring med den i fickan i evigheter!
Trevlig rese till er båda! :)
Skriv svar