Sida 1 av 1

Ladda över till Etrex

Postat: ons sep 09, 2015 22:30
av Pyret87
Misstänker att det inte är första gången nån frågat detta, har läst gamla inlägg och svar, men dessvärre blir jag inte mycket klokare.

Jag har blivit biten av geocache och skaffade en Etrex 30, men lyckas inte få över all info som namn, beskrivning. loggar samt hintar till GPS. Har provat med både LOC och GPX, men får bara över namnet, koordinater plus waypoints som parkering.

När jag vill visa hintar står det i min GPS att det bara är till för premiummedlemmar. Men jag trodde att man skulle få in beskrivning, hintar samt senaste loggarna även om man är basmedlem (ej betalande). Hur gör jag för att få in mer info om cachen i gps?

Köpte en app till mobilen där jag ser fler catcher, men det hjälper ju inte eftersom jag skaffade GPS för att inte behöva använda mobilen när jag traskar runt i skogen.

Går det att beskriva för en oteknisk typ?

Re: Ladda över till Etrex

Postat: ons sep 09, 2015 22:52
av sydman
För att få med den infon måste du komma åt GPX filen den är bara tillgänglig för premium medlemmar

Re: Ladda över till Etrex

Postat: tor sep 10, 2015 9:22
av Str@tocaster
Det finns alltså mer information i den GPX-fil som en betalande medlem tar hem. De flesta blir premium-medlemmar för att kunna skapa PQ:s (Pocket Querys) till sin GPS där man kan få med alla cacher inom ett önskat område filtrerat på massor av villkor som man anger själv, såsom storlek, typ, svårighet, terräng, attribut, etc.

Re: Ladda över till Etrex

Postat: fre sep 11, 2015 19:56
av The Forslunds
Jag ska kolla ikväll, tror inte det ska skilja om man skickar till gps som basic vs premium...

Re: Ladda över till Etrex

Postat: fre sep 11, 2015 20:09
av sydman
Som basic member kan man inte ladda ner GPX filer , och LOC filen innehåller mycket mindre information tex cachebeskrivning osv..

Re: Ladda över till Etrex

Postat: fre sep 11, 2015 20:15
av The Forslunds
Alternativet "skicka till GPS" finns hos både Basic och Premium men jag har inte märkt förrän nu att det skiljer, det har inte gjort det förr vad jag kan minnas.

Premium
<groundspeak:encoded_hints>Panel</groundspeak:encoded_hints>
Basic
<groundspeak:encoded_hints>Hints available to premium members only.</groundspeak:encoded_hints>