Sida 1 av 1

Antal bilder syns inte Badgegen

Postat: sön jul 27, 2014 12:50
av msen
Tidigare har jag alltid automatiskt fått en badge för antal bilder som jag lagt upp på GC. Helt plötsligt står det att jag har 0 bilder trots att jag har över 400 bilder upplagda. Vad kan detta bero på tror ni?

Re: Antal bilder syns inte Badgegen

Postat: sön jul 27, 2014 13:13
av msen
Nu kom det upp att jag har 403 bilder medan det egentligen är 414.

Re: Antal bilder syns inte Badgegen

Postat: sön jul 27, 2014 15:26
av OlaHansson
Fick inte heller med bilder sist jag körde

Re: Antal bilder syns inte Badgegen

Postat: sön jul 27, 2014 18:56
av msen
Jag har nu kollat på forumet för badgegen support och tydligen är detta ett problem som alla kommer råka ut för efter en uppdatering som GC gjorde 24/7. Men det finns en lösning.


The Shutterbug value it retrieved via the API, and it looks like Groundspeak has changed the name of the Key that is returned.

This is what BadgeGen is expecting as the Key in line 2764 (Badgegen v. 3.2.09)

CODE

/GetUserProfileResponse/Profile/a:User/a:GalleryImageCount



And this is the Key you get from the API now

CODE

/GetYourUserProfileResponse/Profile/a:User/a:GalleryImageCount

So BadgeGen has to be changed to look for the Key which contains "GetUserProfileResponse".

To do the edit open the Macro manager (CTRL-M or Macro -> Run/Manage...), right click on BadgeGen and choose Edit.
In the Macro editor choose Edit -> Find... and search for GetUserProfileResponse, when you find the first line of code above change it to the second line of code above. You can also see the linenumber in the Macro editor's status line.

Re: Antal bilder syns inte Badgegen

Postat: tis aug 05, 2014 17:20
av msen
Ni har säkert redan märkt det annars skriver jag det här som avslutning på problemet att det gjordes en uppdatering av badgegen och problemet nu är löst i och med detta :)